2.04.2024
2.04.2024 wtorek |
Dieta podstawowa |
Dieta łatwostrawna |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu |
Dieta łatwostrawna pediatryczna |
Dieta łatwostrawna pediatryczna bezmleczna |
śniadanie |
zacierki na mleku 300ml ser żółty 50g papryka +sałata 60g chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml |
zacierki na mleku 300ml twarożek z natką 80g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml |
zupa na wywarze jarzynowym z zacierkami 300ml ser żółty 50g papryka +sałata 100g chleb razowy 100g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną b/cukru 250ml II śniadanie chleb razowy z masłem roślinnym, wędliną, sałatą i pomidorem |
zacierki na mleku 300ml twarożek z natką 80g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło roślinne 10g owoc 1szt herbata z cytryną250ml |
zacierki na mleku 300ml twarożek z natką 80g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml II śniadanie Bułka pszenna z masłem roślinnym, wędliną, sałatą i pomidorem |
zupa na wywarze jarzynowym z zacierkami 300ml szynka złocista 50g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml II śniadanie Bułka pszenna z masłem roślinnym, wędliną, sałatą i pomidorem |
Składy: zacierki na mleku: woda , mleko w proszku, zacierki(zboża zawierające gluten, jaja) zupa na wywarze jarzynowym z zacierkami zacierki(zboża zawierające gluten, jaja) , marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, Ser żółty: mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: annato Twarożek z natką: ser biały chudy(mleko), jogurt naturalny(mleko), natka szynka złocista:mięso drobiowe 63% (w tym: filet z piersi kurczaka 57%, filet z piersi indyka 6%), woda, skrobia modyfikowana, sól, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantanowa, cukier, maltodekstryna, dekstroza, błonnik cytrusowy, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, difosforany, przyprawy, aromaty i ekstrakty przypraw (zawierają gorczycę ), wzmacniacze smaku: E621, E635, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, barwnik: karminy, białko kolagenowe (wieprzowe), hydrolizat białkowy z kukurydzy, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa obecność: mleka (łącznie z laktozą), gorczycy, zboża zawierające glutenu. chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól masło ekstra: masło(mleko)herbata z cytryną z : woda, cukier, herbata z cytryną ekspresowa kanapka z szynką kanapkową: chleb razowy, szynkowa kanapkowa (mięso wieprzowe (74 %), woda, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, cukier, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: E250; produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, białka mleka (z laktozą), orzeszki ziemne, , gorczycę, sezam) masło esktra, sałata, pomidor |
||||||
obiad |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 150g ziemniaki 200g surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka z olejem 150g kompot 250ml |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml ziemniaki 200g pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 150g surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka z olejem 150g kompot 250ml |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml ziemniaki 200g pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 150g surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka z olejem 150g kompot 250ml podwieczorek: kiwi 1szt |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml ziemniaki 200g pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 150g buraczki gotowane 150g kompot 250ml |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml ziemniaki 200g pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 150g buraczki gotowane 150g kompot 250ml owoc 1szt podwieczorek: kiwi 1szt |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml ziemniaki 200g pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 150g buraczki gotowane 150g kompot 250ml owoc 1szt podwieczorek: kiwi 1szt |
Zupa jarzynowa, ziemniaki, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa marchew, pietruszka,seler mąka pszenna(zboża zawierające gluten) pieprz sól, koper, natka pulpet wieprzowyw sosie chrzanowym : szynka b/k, bułka pszenna(zboża zawierające gluten)), jaja, mąka pszenna,(zboża zawierające gluten)) , olej rzepakowy, chrzan kompot: woda, jabłka, sok malinowy, cukier surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka: kapusta pekinska, marchew, jabłko, olej rzepakowy, sól buraczki: buraki, masło roślinne(mleko), mąka pszenna(zboża zawierające gluten),, sól, kwasek cytrynowy |
||||||
kolacja |
Paprykarz rybny 90g ogórek kiszony+sałata 60g chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g masło ekstra 20g herbata z cytryną250ml |
polędwica sopocka 50g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną250ml |
Paprykarz rybny 90g ogórek kiszony+sałata 100g chleb razowy 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną b/cukru 250ml II kolacja: chleb razowy z masłem, wędliną, sałata i pomidorem |
polędwica sopocka 50g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło roślinne 10g herbata z cytryną 250ml |
polędwica sopocka 50g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną 250ml |
polędwica sopocka 50g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną 250ml |
Składy: paprykarz rybny: konserwa rybna(ryba – filety z makreli, woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny, ocet spirytusowy, sól, substancja zagęszczająca – guma guar, pieprz czarny, aromat papryki), ryż, Polędwica sopocka: wędzonka wieprzowa wysokowydajna z wodą dodaną, schab wędzony parzony z dodatkiem białka sojowego, sól, stabilizator, izolat białka sojowego, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, glukoza, białko wieprzowe, przeciwutleniacz, substancja konserwująca, regulator kwasowości chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól masło ekstra: masło(mleko)herbata z cytryną z : woda, cukier, herbata z cytryną ekspresowa kanapka z szynką kanapkową: chleb razowy, szynkowa kanapkowa (mięso wieprzowe (74 %), woda, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, cukier, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: E250; produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, białka mleka (z laktozą), orzeszki ziemne, , gorczycę, sezam) masło esktra, sałata, pomidor |
||||||
Dodatkowy posiłek |
Jogurt naturalny 1szt |
Jogurt naturalny 1szt |
Jogurt naturalny 1szt |
Jogurt naturalny 1szt |
Jogurt owocowy 1szt |
Wafle ryżowe 20g |
jogurt naturalny: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis jogurt owocowy:mleko pasteryzowane(mleko), cukier, truskawki 6 %, naturalny aromat, koncentrat z marchwi i soku z buraka czerwonego, zagęszczony sok cytrynowy, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus). Wafle ryżowe: Polewa malinowa 53% (cukier, nieutwardzone tłuszcze roślinne (palmowy, shea) w zmiennych proporcjach; serwatka w proszku (z mleka), malina liofilizowana 0,8%; emulgator: lecytyny (z soi); sól, aromaty), ryż 47% (brązowy, biały). |
||||||
|
Wartość energetyczna 2467 kcal Białko ogółem 91.09 g Tłuszcz 94.96 g Węglowodany ogółem 329.04 g Błonnik pokarmowy 34.64 g Sód 2460.73 mg Sól 6.14 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 39.42 g Glukoza 9.86 g Fruktoza 15.92 g Sacharoza 21.28 g Laktoza 19.53 g |
Wartość energetyczna 2343 kcal Białko ogółem 98.27 g Tłuszcz 79.43 g Węglowodany ogółem 322.27 g Błonnik pokarmowy 23.18 g Sód 1749.55 mg Sól 4.37 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 34.55 g Glukoza 9.06 g Fruktoza 16.70 g Sacharoza 19.08 g Laktoza 21.96 g |
Wartość energetyczna 2771 kcal Białko ogółem 95.90 g Tłuszcz 107.21 g Węglowodany ogółem 379.77 g Błonnik pokarmowy 50.14 g Sód 2580.67 mg Sól 6.45 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 40.75 g Glukoza 13.87 g Fruktoza 20.39 g Sacharoza 17.96 g Laktoza 5.13 g |
Wartość energetyczna 2197 kcal Białko ogółem 98.34 g Tłuszcz 56.33 g Węglowodany ogółem 338.33 g Błonnik pokarmowy 23.98 g Sód 1801.38 mg Sól 4.51 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 15.70 g Glukoza 8.86 g Fruktoza 14.70 g Sacharoza 36.89 g Laktoza 21.77 g |
Wartość energetyczna 2491 kcal Białko ogółem 105.03 g Tłuszcz 78.70 g Węglowodany ogółem 356.07 g Błonnik pokarmowy 26.98 g Sód 2031.70 mg Sól 5.08 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 35.13 g Glukoza 11.86 g Fruktoza 22.80 g Sacharoza 22.40 g Laktoza 21.97 g |
Wartość energetyczna 2422 kcal Białko ogółem 86.38 g Tłuszcz 71.28 g Węglowodany ogółem 375.25 g Błonnik pokarmowy 29.59 g Sód 2151.28 mg Sól 5.27 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 29.68 g Glukoza 12.40 g Fruktoza 23.30 g Sacharoza 21.55 g Laktoza 0.27 g |