13.09.2024
|
13.09.2024 piątek |
Dieta podstawowa |
Dieta łatwostrawna |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu |
Dieta łatwostrawna pediatryczna |
Dieta łatwostrawna pediatryczna bezmleczna |
|
śniadanie |
Płatki owsiane na mleku 300ml Dżem owocowy 40g ser biały 70g owoc1szt chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g masło ekstra 20g kawa mleczna 250ml |
Płatki owsiane na mleku 300ml Dżem owocowy 40g ser biały 70g owoc1szt bułka pszenna 100g masło ekstra 20g kawa mleczna 250ml |
zupa na wywarze jarzynowym z płatkami owsianymi 300ml ser biały 80g pomidor +sałata 100g chleb razowy 100g masło ekstra 20g Herbata b/cukru 250mlII śniadanie: ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g |
Płatki owsiane na mleku 300ml Dżem owocowy 40g ser biały 70g owoc1szt bułka pszenna 100g masło roślinne 10g kawa mleczna 250ml |
Płatki owsiane na mleku 300ml Dżem owocowy 40g ser biały 70g owoc1szt bułka pszenna 100g masło ekstra 20g kawa mleczna 250ml II śniadanie: ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g |
zupa na wywarze jarzynowym z płatkami owsianymi 300ml polędwica sopocka 50g marmolada 40g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g mus jabłkowy 100g Herbata250mlII śniadanie: ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g |
|
Składy: płatki owsiane na mleku:mleko 2%, płatki owsiane (zboża zawierające gluten) zupa na wywarze jarzynowym z płatkami owsianymi:, , płatki owsiane (zboża zawierające gluten)), marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz,marmolada:jabłka, róża, aronia, czarne porzeczki, cukier, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, substancja konserwująca-sorbinian potasu, aromat różany. chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól masło ekstra: masło(mleko)Herbata z : woda, cukier, Herbata ekspresowaciasto drożdżowe: mąka pszenna(zboża zawierające gluten),, woda, drożdże, cukier i sól. |
||||||
|
obiad |
Kapusniak z białej kapusty z pomidorami z natką pietruszki 300ml ryba smażona 100g surówka z ogórka kiszonego, marchwi z olejem 150g ziemniaki 200g Kompot 250ml |
Zupa grysikowa z natką pietruszki 300ml ryba pieczona 100g bukiet warzyw gotowanych 150g ziemniaki 200g kompot 250ml |
Kapusniak z białej kapusty z pomidorami z natką pietruszki 300ml
ryba pieczona 100g surówka z ogórka kiszonego, marchwi z olejem 150g ziemniaki 200g kompot b/cukru 250ml podwieczorek: sałatka warzywna 150g |
Zupa grysikowa z natką pietruszki 300ml ryba pieczona 100g bukiet warzyw gotowanych 150g ziemniaki 200g kompot 250ml |
Zupa grysikowa z natką pietruszki 300ml ryba pieczona 100g bukiet warzyw gotowanych 150g ziemniaki 200g kompot 250ml podwieczorek: kisiel z jabłkiem 200g |
Zupa grysikowa z natką pietruszki 300ml ryba pieczona 100g bukiet warzyw gotowanych 150g ziemniaki 200g kompot 250ml jabłko pieczone 1szt podwieczorek: kisiel z jabłkiem 200g |
|
Kpausniak z pomidorami z natką pietruszki: warzywko, , ziemniaki, kapusta biala, marchew, pietruszka, seler, pomidory, pieprz sól, natka Zupa grysikowa :warzywa suszone, ziemniaki, kasza manna(zboża zawierające gluten) ryba gotowana: ryba 100g surówka z ogórka kiszonego, marchwiz olejem: ogórek kiszony, marchew, , olej rzepakowy, sólbukiet warzyw: marchew, brokuł, kalafior, seler masło roślinne(mleko), mąka pszenna(zboża zawierające gluten),, sól Kisiel: woda, jabłko, mąka ziemniaczana z natką pietruszki, cukier sałatka warzywna: sałata, pomidor, oliwki, ser feta (białko mleka), olej rzepakowy, sól, pieprz |
||||||
|
kolacja |
Jaja 1szt Polędwica Ani 30g Sos grecki +sałata 60g chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g masło ekstra 20g Herbata 250ml |
Jaja 1szt Polędwica Ani 30g Sos grecki +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g Herbata 250ml |
Jaja 1szt Polędwica Ani 30g Sos grecki +sałata 100g chleb razowy 100g masło ekstra 20g Herbata b/cukru 250ml II kolacja: chleb razowy z masłem, wędliną, sałata i pomidorem |
Polędwica Ani 50g pomidor+sałata 60g bułka pszenna 100g masło roślinne 10g Herbata 250ml |
Jaja 1szt Polędwica Ani 30g Sos grecki +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g Herbata 250ml |
Jaja 1szt Polędwica Ani 30g miód 40g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g Herbata 250ml |
|
Składy: polędwica Ani: filet z kurczaka , woda, skrobia ziemniaczana z natką pietruszki, skórki wieprzowe, sól, białko sojowe, białka mleka,stabilizatory: difosforany, trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, wzmacniacz smaku: glutaminian monosoclowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, laktoza, przyprawy, aromaty (zawierają gorczycę ), miód , kakao, substancja konsewvującaz azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające zboża zawierające gluten, jaja i gorczycę. chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól masło ekstra: masło(mleko)Herbata z : woda, cukier, Herbata ekspresowa kanapka z szynką kanapkową: chleb razowy, szynkowa kanapkowa (mięso wieprzowe (74 %), woda, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, cukier, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: E250; produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, białka mleka (z laktozą), orzeszki ziemne, , gorczycę, sezam) masło esktra, sałata, pomidor |
||||||












