Dostosuj: A

4.09.2024

4.09.2024

środa

Dieta podstawowa

Dieta łatwostrawna

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Dieta łatwostrawna pediatryczna

Dieta łatwostrawna pediatryczna bezmleczna

śniadanie

Ryż na mleku 300ml szynka wieprzowa 50g

sałata+sałatka jarzynowa 60g

chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g

masło ekstra 20g owoc 1szt

herbata z cytryną 250ml

Ryż na mleku 300ml szynka wieprzowa 50g

sałata+ sałatka jarzynowa 60g bułka pszenna 100g

masło ekstra 20g owoc 1szt

herbata z cytryną 250ml

zupa na wywarze jarzynowym z ryżem 300ml

szynka wieprzowa 50g

sałata+ sałatka jarzynowa 100g chleb razowy 100g

masło ekstra 20g owoc 1szt

herbata z cytryną b/cukru 250ml II śniadanie:

Wafle ryzowe 20g

Ryż na mleku 300ml szynka wieprzowa 50g sałata+pomidor 60g

bułka pszenna 100g masło roślinne 10g owoc 1szt

herbata z cytryną 250ml

Ryż na mleku 300ml szynka wieprzowa 50g sałata+pomidor 60g

bułka pszenna 100g masło ekstra 20g

owoc 1szt

herbata z cytryną 250ml II śniadanie:

Wafle ryzowe 20g

zupa na wywarze jarzynowym z ryżem 300ml

szynka wieprzowa 50g marmolada 40g

bułka pszenna 100g masło ekstra 20g mus jabłkowy 100g

herbata z cytryną 250ml II śniadanie:

Wafle ryzowe 20g

Składy:

ryż na mleku:mleko 2%, ryż biały zupa na wywarze jarzynowym z ryżem:,ryż biały, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz

Szynka wieprzowa: mięso wieprzowe z szynki (71%), woda, sól, skrobia ziemniaczana z natką pietruszki, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany difosforany, karagen, glukoza, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, cukier, hydrolizat białkowy kukurydziany, aromaty

(zawierają soję), hemoglobina wieprzowa, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa obecność: zbóż zawierających gluten, selera, gorczycy, soi, mleka (łącznie z laktozą).    

chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól sałatka jarzynowa: ziemniaki, marchew, pietruszka, groszek zielony, ogórek kiszony, jogurt naturalny (mleko)

Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól masło ekstra: masło(mleko)herbata z cytryną z : woda, cukier, herbata z cytryną ekspresowa

Wafle ryżowe: Polewa malinowa 53% (cukier, nieutwardzone tłuszcze roślinne (palmowy, shea) w zmiennych proporcjach; serwatka w proszku (z mleka), malina liofilizowana 0,8%; emulgator: lecytyny (z soi); sól, aromaty), ryż 47% (brązowy, biały).

obiad

Barszcz czerwony z natką pietruszki 300ml z ziemniakami 150g

Naleśniki z serem twarogowym i śmietaną 2szt

nektarynka 1szt Kompot 250ml

Barszcz czerwony z natką pietruszki 300ml z ziemniakami 150g

Ryż z jabłkiem prażonym 300g Sos jogurtowy 50g

nektarynka 1szt kompot 250ml

Barszcz czerwony z natką pietruszki 300ml z ziemniakami 150g

Pierogi ruskie 250g

Surówka z marchwi z olejem 150g kompot b/cukru 250ml

Podwieczorek: andruty 20g

Barszcz czerwony z natką pietruszki 300ml z ziemniakami 150g

Ryż z jabłkiem prażonym 300g Sos jogurtowy 50g

Mus owocowy przecierowy 100% 100g kompot 250ml

Barszcz czerwony z natką pietruszki 300ml z ziemniakami 150g

Naleśniki z serem twarogowym i śmietaną 2szt

nektarynka 1szt kompot 250ml podwieczorek andruty 20g

Barszcz czerwony z natką pietruszki 300ml z ziemniakami 150g

Naleśniki z jabłkiem prażonym 2szt banan 1szt

kompot 250ml podwieczorek andruty 20g

Składy:

Barszcz czerwony z natką pietruszki z ziemniakami:warzywko, ziemniaki, buraki, marchew, pietruszka, seler, pieprz sól, koper, natka pierogi ruskie :mąka pszenna(zboża zawierajace gluten), ziemniaki, ser twarogowy,cebula, olej rzepakowy, przyprawy ziołoweimage,sól Ryż z jabłkiem prażonym : ryż biały, ,cukier,jabłko prażone,imagesól sos jogurtowy: jogurt naturalny (białko mleka), cukier

naleśniki z serem twarogowym: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), jaja, mleko, jabłko prażone,imagecukier mus: przeciery z: jabłek (88%) i bananów (6%), sok jabłkowy (6%) z zagęszczonego soku, witamina C andruty: Mąka pszenna (zboża zawierające gluten), cukier, olej rzepakowy pierogi ruskie: ziemniaki, ser twarogowy(białko mleka), mąka pszenna(zboża zawierające gluten), cebula, olej rzepakowy, sól

kolacja

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorem

90g

sałata +rzodkiewka 60g

chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g

masło ekstra 20g

herbata z cytryną 250ml

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorem

90g

sałata +rzodkiewka 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g

herbata z cytryną 250ml

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorem

90g

sałata +rzodkiewka 100g chleb razowy 100g masło ekstra 20g

herbata z cytryną b/cukru 250ml II kolacja:

chleb razowy z masłem, wędliną, sałata i pomidorem

rolada drobiowa 50g

sałata+pomidor 60g bułka pszenna 100g masło roślinne 10g

herbata z cytryną 250ml

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorem

90g

sałata +rzodkiewka 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g

herbata z cytryną 250ml

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorem

90g

miód 40g

bułka pszenna 100g masło ekstra 20g

herbata z cytryną 250ml

Składy:

Rolada drobiowa: mięso drobiowe 59% (w tym: filet z kurczaka 47%, pierś z indyka 12%), woda, skrobia modyfikowana, sól, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: trifosforany, aromaty (zawierają: zboża zawierające gluten i soję), przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacze smaku: E621, E635, regulatory kwasowości: octany sodu, cytryniany sodu, białko sojowe, glukoza, maltodekstryna, ekstrakty z warzyw, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa obecność: gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą).

Pasta jajeczna: jaja, jogurt naturalny (mleko), , rolada drobiowa (mięso drobiowe 59% (w tym: filet z kurczaka 47%, pierś z indyka 12%), woda, skrobia modyfikowana, sól, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: trifosforany, aromaty (zawierają: zbożazawierające gluten i soję), przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacze smaku: E621, E635, regulatory kwasowości: octany sodu, cytryniany sodu, białko sojowe, glukoza, maltodekstryna, ekstrakty z warzyw, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa

obecność: gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą).), szczypior , sól

chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól

masło ekstra: masło(mleko)herbata z cytryną z : woda, cukier, herbata z cytryną ekspresowa

kanapka z szynką kanapkową: chleb razowy, szynkowa kanapkowa (mięso wieprzowe (74 %), woda, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, cukier, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: E250; produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, białka mleka (z laktozą), orzeszki ziemne, , gorczycę, sezam) masło esktra, sałata, pomidor

Dodatkowy posiłek

ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g

ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g

ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g

ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g

ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g

ciasto drożdżowe niskosłodzone 70g

ciasto drożdżowe: mąka pszenna(zboża zawierające gluten),, woda, drożdże, cukier i sól.