25.05.2024
|
25.05.202 4 sobota |
Dieta podstawowa |
Dieta łatwostrawna |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu |
Dieta łatwostrawna pediatryczna |
Dieta łatwostrawna pediatryczna bezmleczna |
|
śniadanie |
Kasza manna na mleku 300ml Pasta z ciecierzycy 70g papryka+sałata 60g chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml |
Kasza manna na mleku 300ml Polędwica wieprzowa 50g sałata+pomidor 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml |
Zupa na wywarze jarzynowym z kasza manną 300ml Pasta z ciecierzycy 70g papryka+sałata 100g chleb razowy 100g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną b/cukru 250ml II śniadanie chleb razowy z masłem, wędliną, sałata i ogórkiem |
Kasza manna na mleku 300ml Polędwica wieprzowa 50g sałata+pomidor 60g bułka pszenna 100g masło roślinne 10g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml |
Kasza manna na mleku 300ml Polędwica wieprzowa 50g sałata + pomidor 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g owoc 1szt herbata z cytryną 250ml II śniadanie bułka pszenna z masłem, wędliną, sałata i ogórkiem |
Zupa na wywarze jarzynowym z kasza manną 300ml Polędwica wieprzowa 50g Dżem 40g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g Mus jabłkowy 100gt herbata z cytryną 250ml II śniadanie bułka pszenna z masłem, wędliną, sałata i |
|
|
|
|
|
ogórkiem |
||
|
|
Składy: kasza manna na mleku:,mleko 2%,kasza manna( zboża zawierające gluten) zupa na wywarze jarzynowym z kaszą manną:,kasza manna (zboża zawierające gluten)), marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, polędwica wieprzowa :mięso wieprzowe 63% woda, skrobia modyfikowana, sól, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantanowa, cukier, maltodekstryna, dekstroza, błonnik cytrusowy, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, difosforany, przyprawy, aromaty i ekstrakty przypraw (zawierają zboża zawierającegluten ), wzmacniacze smaku: E621, E635, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, barwnik: karminy, białko kolagenowe (wieprzowe), hydrolizat białkowy z kukurydzy, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa obecność: mleka (łącznie z laktozą), gorczycy, zboża zawierające glutenu. Pasta z ciecierzycy: ciecierzyca,, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zbożzawierające gluten), drożdże, zaciemniacszłodowy ( zbożzawierające gluten), sól masło ekstra: masło(mleko)herbata z cytryną z : woda, cukier, herbata z cytryną ekspresowa kanapka z szynką kanapkową: chleb razowy, szynkowa kanapkowa (mięso wieprzowe (74 %), woda, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, cukier, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: E250; produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jajbai,ałka mleka (z laktozą), orzeszki ziemn,e,gorczycę, seza m)asło esktra, sałata, pomidor |
|||||
|
obiad |
Zupa brokułowa z natką pietruszki 300ml naleśniki z serem twarogowym 250g sos jogurtowy 150g owoc 1szt kompot 250ml |
Zupa brokułowa z natką pietruszki 300ml makaron z serem twarogowym 300g sos jogurtowy 150g owoc 1szt kompot 250ml |
Zupa brokułowa z natką pietruszki 300ml makaron z serem twarogowym 300g sos jogurtowy 150g owoc 1szt kompot b/cukru 250ml Podwieczorek: podpłomyki 20g |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml makaron z serem twarogowym 300g sos jogurtowy 150g owoc 1szt kompot 250ml |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml Naleśniki z jabłkiem prażonym 300g kompot 250ml owoc 1szt podwieczorek podpłomyki 20g |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki 300ml Naleśniki z jabłkiem prażonym 300g kompot 250ml banan 1szt podwieczorek podpłomyki 20g |
|
Składy: Zupa brokułowa: ziemniaki, brokuł, marchew, pietruszka,seler mąka pszenna(zboża zawierające gluten) pieprz sól, koper, natka Zupa jarzynowa, ziemniaki, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa marchew, pietruszka,seler mąka pszenna(zboża zawierające gluten) pieprz sól, koper, natka Makaron z serem twarogowym i szpinakiem: makaron pszenny(zboża zawierające gluten), szpinak, ser twarogowy(bialko mleka), cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz Makaron z serem twarogowymi jabłkiem prażonym: makaron pszenny(zbożzawierające gluten), jabłko, ser twarogowy(bialko mleka) naleśniki z jabłkiem prażonym: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), jaja, mleko, jabłko prażone cukier podpłomyki: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), mleko w proszku, tłuszcz roślinny (palmowo-rzepakowy), sól, emulgator: lecytyny (z soi), substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu |
||||||
|
kolacja |
Szynka złocista 50g rzodkiewka +sałata 60g chleb pszenno-żytni 50g+ chleb razowy 50g masło ekstra 20g herbata z cytryną 250ml |
Szynka złocista 50g rzodkiewka +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną 250ml |
Szynka złocista 50g rzodkiewka +sałata 100g chleb razowy 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną b/cukru 250ml II kolacja: |
Szynka złocista 50g pomidor +sałata 60g bułka pszenna 100g masło roślinne 10g herbata z cytryną 250ml |
Szynka złocista 50g rzodkiewka +sałata 60g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną 250ml |
Szynka złocista 50g Miód 20g bułka pszenna 100g masło ekstra 20g herbata z cytryną 250ml |
|
|
|
|
chleb razowy z masłem, wędliną, sałata i |
|
|
|
|
|
|
|
pomidorem |
|
|
|
|
|
Składy: szynka złocista mięso drobiowe 59% (w tym: filet z kurczaka 47%, pierś z indyka 12%), woda, skrobia modyfikowana, sól, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: trifosforany, aromaty (zawierają: z boża zawierające gluten i soję), przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacze smaku: E621, E635, regulatory kwasowości: octany sodu, cytryniany sodu, białko sojowe, glukoza, maltodekstryna, ekstrakty z warzyw, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa obecność: gorczyca, mleka (łącznie z lakto).zą
|
|||||
|
|
chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda, mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierającgeluten), mieszanka piekarnicza(zbożzawierające gluten), drożdże, zaciemniacszłodowy ( zbożzawierające gluten), sól masło ekstra: masło(mleko)herbata z cytryną z : woda, cukier, herbata z cytryną ekspresowa kanapka z szynką kanapkową: chleb razowy, szynkowa kanapkowa (mięso wieprzowe (74 %), woda, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, cukier, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: E250; produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jajbai,ałka mleka (z laktozą), orzeszki ziemn,e,gorczycę, seza m)asło esktra, sałata, pomidor |
|||||
|
Dodatkowy posiłek |
Serek homogenizowany 1szt |
Serek homogenizowany 1szt |
Serek homogenizowany nat 1szt |
Serek homogenizowany 1szt |
Serek homogenizowany 1szt |
Biszkopty 40g |
|
Serek homogenizowany waniliowy: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, kultury bakterii mlekowych. Serek homogenizowany naturalny: mleko, śmietan, kaultury bakterii mlekowych. Biszkopty: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), cukier, jaja, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, substancja spulchniająca (węglany amonu), aromat, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), barwnik (karoteny). Może zawierać mleko i orzechy. |
||||||
|
Wartość odżywcz a |
Wartość energetyczna 2171 kcal Białko ogółem 88.22 g Tłuszcz 64.09 g Węglowodany ogółem 325.30 g Błonnik pokarmowy 30.95 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 33.77 g Glukoza 5.86 g Fruktoza 12.02 g Sacharoza 24.93 g Laktoza 27.70 g |
Wartość energetyczna 2105 kcal Białko ogółem 94.62 g Tłuszcz 62.53 g Węglowodany ogółem 298.74 g Błonnik pokarmowy 18.67 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 38.27 g Glukoza 5.86 g Fruktoza 12.02 g Sacharoza 29.24 g Laktoza 24.34 g |
Wartość energetyczna 2551 kcal Białko ogółem 94.66 g Tłuszcz 76.26 g Węglowodany ogółem 393.17 g Błonnik pokarmowy 49.31 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 35.36 g Glukoza 9.12 g Fruktoza 19.62 g Sacharoza 32.92 g Laktoza 15.04 g |
Wartość energetyczna 2194 kcal Białko ogółem 97.30 g Tłuszcz 51.01 g Węglowodany ogółem 347.36 g Błonnik pokarmowy 17.68 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 17.85 g Glukoza 8.86 g Fruktoza 20.12 g Sacharoza 34.46 g Laktoza 28.92 g |
Wartość energetyczna 2441 kcal Białko ogółem 104.03 g Tłuszcz 69.01 g Węglowodany ogółem 362.14 g Błonnik pokarmowy 19.88 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 35.53 g Glukoza 9.53 g Fruktoza 20.80 g Sacharoza 36.79 g Laktoza 29.50 g |
Wartość energetyczna 2182 kcal Białko ogółem 66.94 g Tłuszcz 56.36 g Węglowodany ogółem 364.15 g Błonnik pokarmowy 24.03 g Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 27.10 g Glukoza 11.10 g Fruktoza 24.00 g Sacharoza 35.61 g Laktoza 2.60 g |










